Waarom?

Mexico is een van de meest ontwikkelde landen van Latijns-Amerika. Het is een land met een intrigerende cultuur en een rijke geschiedenis, met tempelcomplexen als Teotihuacán en Chichén Itzá, Indiaanse stammen, sfeervolle koloniale steden en een prachtige natuur. Jammer genoeg is de kloof tussen arm en rijk in Mexico wel erg groot en is er veel corruptie.

Het project Artesanos bevindt zich in Guadalajara, Mexico's op een na grootste stad met zo'n 12 miljoen inwoners. In Guadalajara ligt de parochie San José de Artesano, kortweg Artesanos. Samen met de parochie Lomas del Cuatro en El Ejidal vormt dit ons werkterrein.

Net zoals veel buitenwijken van de grootstad Guadalajara beschikt Artesanos nog niet zo lang over verharde wegen en riolering. Er is stromend water en elektriciteit, maar door werkloosheid en alcoholisme leeft een groot deel van de bevolking in armzalige omstandigheden.

Dat heeft ook gevolgen voor de kinderen en jongeren. Vaak moeten zij al op jonge leeftijd thuis meehelpen of moeten vanaf hun 14e school verlaten om te gaan werken. Kortom, veel tijd om te spelen hebben ze niet. En net daaraan wilt Artesanos vzw iets doen! Elk kind of jongere heeft recht om te spelen en te ravotten. En dus organiseren onze vrijwilligers in Artesanos allerlei activiteiten voor de kinderen en jongeren om samen te spelen, sporten en knutselenEen culturele uitwisseling voor zowel de kinderen als de vrijwilligers, ¡qué chido!*

Sta je te popelen om te vertrekken? Hier vind je info om je kandidaat te stellen!

© Webosaurus