TV-tip: Wild Mexico! 18 augustus 2018

Benieuwd naar de Mexicaanse natuur en dieren? Bekijk dan zeker de driedelige serie Wild Mexico, nog tot 17 september beschikbaar op vrt nu. 

Naast overheerlijk eten (tacos!), een rijke cultuur en geschiedenis (Maya's! Azteken!) heeft Mexico ook een overweldigende natuur. Je vindt er uitersten: van woestijnen tot jungles, en alles daar tussenin. 

Ga je naar het noorden van het land, dan kom je in de kurkdroge woestijnen van Sonora en Chihuahua terecht. Denk: cactussen, agaveplanten en schorpioenen. En de indrukwekkende copper Canyon.
Centraal Mexico is bergachtig, of liever vulkaanachtig. Mijn- en zilversteden (Guanajuato, Taxco), de vulkaan Popocatepetl bij Mexico-Stad, maar ook dennenbossen en miljarden vlinders die er overwinteren.
In het Zuiden van Mexico kom je dan weer in een tropisch klimaat terecht. Oerwouden met cenotes, verborgen tempels en luipaarden. En dan vergeten we nog bijna die paradijselijke stranden te vermelden ;)

In drie afleveringen krijg je een mooi overzicht van de zeer verschillende landschappen met bijhorende fauna en flodra die Mexico te bieden heeft. Een aanrader!

© Webosaurus