In het spoor van de mol: Mexico-Stad 1 mei 2018

Zondag 25 maart ging het nieuwe seizoen van De Mol van start. Het decor? Mexico! De ideale gelegenheid om dit mooie land te ontdekken. Hier bespreken we de steden of plaatsen die in de afleveringen aan bod komen. Andale, pues!

Aflevering 4-5-6: Ciudad de México

Están en México, por fin! We vroegen het ons al af wanneer ze de indrukwekkende hoofdstad van Mexico zouden aandoen, maar in aflevering vier is het zover! 

Voor de vrijwilligers van Artesanos betekent Mexico-stad de starplaats van hun Mexicaans avontuur. Na aankomst op de internationale luchthaven worden ze er opgepikt door de vorige vrijwilligersploeg en verblijven ze een paar dagen in de grootstad. 

Een giga-stad als Mexico-stad heeft eindeloos veel bezienswaardigheden, maar hier sommen we de 5 favorieten op van onze vrijwilligers:

1. Het Zócalo, het gigantische plein in het hart van de stad. De grootte van het plein geeft je meteen al een idee hoe groot de stad is. In het midden van het plein hangt er een supergrote Mexicaanse vlag, volgens Wikipedia 'mogelijks de zwaarste ter wereld.' Rondom het plein liggen top toeristische attracties zoals de kathedraal, Templo Mayor met de overblijfselen van de Azteekse tempel, het Nationaal Paleis waar je de muurschilderijen van Diego Rivera kunt bewonderen en het het Museo Nacional de Culturas.

2. Casa azul, het huis van Frida Kahlo dat nu als museum dient. Mexico's meest bekende kunstenares Frida Kahlo werd geboren en  overleed in dit huis in Coyoacán, een hippe wijk in Mexico-stad. Na haar dood werd het omgedoopt tot museum, waar je enkele van haar werken kunt bezichtigen. 

3. Museo Nacional de Antropología, een mooi museum met een uitgebreide collectie aan precolombiaanse voorwerpen. Je kunt hier gemakkelijk een hele dag ronddwalen en bijleren over de Azteken, Tolteken, Maya's, Olmeken, en alle andere indígenas. 

4. Xochimolco. In Xochimolco, een buitenwijk van Mexico-stad, kun je namiddagje rondpeddelen in een kleurrijk bootje doorheen de vele kanaaltjes, ofwel chinampas. Alles behalve saai, want je wordt al snel omringd door bootjes met Mariachi, of met vrouwen die tacos verkopen, of tequila, of... Zelfs trouwfeesten gaan door op de bootjes. Onderweg kun je ook stoppen in een reptilarium om een van de meest bijzondere beestjes ter wereld te ontdekken, de axolotl.

5. Teotihuacán, de piramides net buiten de stad. Een absolute mustsee zijn de templo del sol en de templo de la luna, van de Teotihuacán-beschaving, waarover heel weinig bekend is. Wat wel geweten is, is dat de site, waar ooit een grote precolombiaanse stad was, een heilige plaats was voor de Azteken. 

Meer lezen? Klik hier voor de voorbije afleveringen!

© Webosaurus