In het spoor van de mol: San Miguel de Allende 31 maart 2018

Zondag 25 maart ging het nieuwe seizoen van De Mol van start. Het decor? Mexico! De ideale gelegenheid om dit mooie land te ontdekken. Hier bespreken we de steden of plaatsen die in de afleveringen aan bod komen. Andale, pues!

Aflevering 1: San Miguel de Allende

San Miguel de Allende, gelegen in de naburige staat Guanajuato, is een echte mustsee voor onze vrijwilligers van Artesanos. Gemakkelijk bereikbaar met de bus (reken op een rit van ongeveer 4u30), is het ideaal voor een weekenduitstap. 

Wat valt er te zien? De stad is kleurrijk, pittoresk en vooral heel proper, en wordt daarom wel eens het Disneyland van Mexico genoemd. Het bruist er van toeristen, die voornamelijk uit de VS of Mexico Stad komen.  Koloniale gebouwen, smalle kasseien straatjes en veel, heel veel, boetiekjes maken de stad heel aangenaam om in rond te dwalen. Veel bezienswaardigheden zijn er niet echt, de stad op zichzelf is de bezienswaardigheid. Het hoogtepunt is misschien wel de Parroquía de San Miguel Arcángel, de grote rozige kerk op de Plaza Principal. De kerk werd in 2008 erkend als Unesco werelderfgoed en heeft iets weg van de Sagrada Familia in Barcelona.

Een tip van onze vrijwilligers? Bezoek zeker ook de Jardín Botánico El Charco del Ingenio, net buiten het centrum. In deze gigantische botanische tuin kun je meer dan 100 verschillende soorten cactussen bewonderen.  

© Webosaurus