Geschiedenis

In januari 2001 reist David naar Mexico en komt, via een Mexicaanse vriend, in de wijk Artesanos terecht bij Padre Arturo. In samenwerking met de padre speelt David met kinderen uit de wijk op het pleintje voor de kerk. Het begin van Artesanos!

Een jaar later, in februari 2002, komen opnieuw twee Belgen toe in Artesanos. Tim en Vero helpen een half jaar lang bij de parochiale werking van Artesanos en organiseren spelletjes voor de kinderen. Ze komen in contact met de familie Flores en starten met de bouw voor een huisje voor de Belgische vrijwilligers.

Vanaf dan komt er elk halfjaar een nieuwe garde vrijwilligers toe die spel, sport- en knutselactiviteiten organiseren voor de kinderen van Artesanos. Gaandeweg worden de wijken Lomas del Cuatro en El Emperatriz (later vervangen door El Ejidal) aan het programma toegevoegd. Afhankelijk van de motivatie van de vrijwilligers wordt er ook les gegeven in de plaatselijke schooltjes.

Ook het aantal contactpersonen groeit: Doña luz en haar familie ontvangen de vrijwilligers met open armen, en ook Esperanza uit Lomas heeft altijd haar deur openstaan voor de Belgen. En zo blijft de Mexicaanse familie zich maar uitbreiden!

© Webosaurus